Ripsien ja kulmien värjäys

Suomalainen perinteinen karvatyyppi on vaalea ja hento, joten kestovärjäyksellä saadaan vaaleatkin ripset ja kulmakarvat näkyviin näyttävästi, ilman meikkiä. 

Ripsien ja kulmakarvojen kestovärjäyksen lopputulos riippuu mm. käytetyistä väreistä, värjättävän karvan puhtaudesta ja värin vaikutusajasta. Kestovärjäykseen kannattaakin aina tulla mahdollisuuksien mukaan meikittä, jotta meikkien poistoon ei kulu ylimääräistä aikaa. Värisävyn valinnassa nyrkkisääntönä on, että väri kannattaa tehdä aavistuksen toivittua tummemmaksi. Tällöin todellinen toivottu tulos tulee näkyviin 1-2 päivää värjäyksen jälkeen, mutta se pitää toivotun värisävyn oikeana hieman pidempään. 

Kestovärjäyksiä tehdään vain 16 vuotta täyttäneille henkilöille.

Miksi ripsien ja kulmien kestovärjäys?

Suomalainen perinteinen karvatyyppi on vaalea ja hento, joten kestovärjäyksellä saadaan vaaleatkin ripset ja kulmakarvat näkyviin näyttävästi, ilman meikkiä.

Kulmien muotoilu ja värjäys

Ripsiä ja kulmakarvoja kestoväreillä värjättäessä on hyvä muistaa, että värjäyksen lopputulos on aina huomattavasti tummempi välittömästi värjäyksen jälkeen. Tästä syystä ”pelottavan tummilta” näyttävät kulmakarvat ovat sitä yleensä vain hetken. Ihoon tarttunut väri saa lopputuloksen näyttämään joskus hurjalta, mutta erittävänä elimenä iho työntää huokosiin jääneen värin ulos yleensä seuraavien 12-24 h kuluessa värjäyksestä. Tämän jälkeen väri on asettunut siihen tummuuteen, mikä värjäyksen lopputulos todellisuudessa on.

Kuinka tummat kestovärjätyt ripset ja kulmat ovat?

Ripsien ja kulmakarvojen kestovärjäyksen lopputulos riippuu mm. käytetyistä väreistä, värjättävän karvan puhtaudesta ja värin vaikutusajasta. Kestovärjäykseen kannattaakin aina tulla mahdollisuuksien mukaan meikittä, jotta meikkien poistoon ei kulu ylimääräistä aikaa. Meikkien puhdistaminen öljypitoisella meikinpoistoaineella tekee karvoihin läpäisemättömän kalvon. Tällöin kestovärien tarttuvuus karvoihin on huono, jopa olematon.

Kuinka tummaksi ripset ja kulmat voi kestoväreillä saada?

Mahdollisimman tummaa värjäystulosta toivovan taas on hyvä tietää, että väriaineen ja vetyperoksidin aiheuttama hapetusreaktio värissä loppuu 10 minuutin jälkeen. Tästä syystä kestovärien enimmäisvaikutusaika on 10 minuuttia. Lopputulosta ei voida saada tummemmaksi, vaikka värimassan annettaisiinkin olla karvoilla pidempään. Pidempi vaikutusaika saa värimassan vain kuivumaan paikalleen, mutta värin tummuutta syventäviä ominaisuuksia vaikutusajan ylittämisellä ei ole.

Fenix Beauty Academyn kestovärit

Käytämme värjäyksissämme YUMI Lashes -brändin värejä, joiden pigmenttiä ja kestoa on paljon kiitelty ammattilaisten keskuudessa. Valittavana on viisi eri sävyä, joista sinimustaa ja mustaa käytetään yleensä ripsiin, kun taas tumman ja vaalean ruskeaa, sekä harmaata, käytetään useimmiten erilaisina sekoituksina kulmakarvoihin.

Miten valitaan väri kulmien kestovärjäykseen?

Värisävyn valinnassa nyrkkisääntönä on, että väri kannattaa tehdä aavistuksen toivittua tummemmaksi. Tällöin todellinen toivottu tulos tulee näkyviin 1-2 päivää värjäyksen jälkeen, mutta se pitää toivotun värisävyn oikeana hieman pidempään.

Kuinka usein kestovärjäys kannattaa ottaa?

Kestovärjäykset tulisi uusia kuukausittain huolitellun lookin ylläpitämiseksi. Ripsistä väri haalistuu 3-4 viikossa, joka on hieman hitaammin kuin kulmakarvoista, joista väri haalistuu useimmiten kolmessa, joskus jopa kahdessa viikossa.

Voinko saada ripsistäni ja kulmistani todella näyttävät?

Erityisen näyttäväksi ripset voi saada ripsien kestotaivutuksella. Kulmakarvoihin taas saat volyymia kulmien laminoinnilla. 

Molemmat käsittelyt ovat luonnon ripsi- tai kulmakarvoihin tehtäviä, eikä niissä liimata omiin karvoihin jatkeita tai irto-osia.

Onko kestovärjäyksille ikärajaa?

Kyllä on. Kestovärjäyksiä tehdään vain 16 vuotta täyttäneille henkilöille.

Opiskelijat ovat siirtyneet viettämään koulujen lukuvuosiaikataulun mukaista kesälomaa ja palaavat työssäoppimisjaksoilleen jälleen elokuun alkupuolella.

Mikäli opiskelijahoitolan lahjakorttinne vanhenee kesä-heinäkuun aikana, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 050 540 6544 tai sähköpostitse info@fenixbeautyacademy.fi

The students are on their summer holidays, as part of the school semester schedule, and they will return to their training periods again in early August.

If your student salon gift card expires during the June-July period, please contact our customer service team on 050 540 6544 or email info@fenixbeautyacademy.fi