Kasvohoito-info

"Mikä kasvohoito sopii minulle? Olen XX-vuotias ja minulla on kuiva / rasvainen / ikääntynyt iho ja finnejä / mustapäitä / arpia / miliumeja / pigmenttihäiriöitä / juonteita / ryppyjä. Mitä kasvohoitoa suosittelette minulle?"

Aluksi:

Kasvohoitoa ei voi varsinaisesti suositella sähköpostin/puhelimen välityksellä kenellekään, sillä juuri sinun ihollesi parhaan hoidon voi valita vain hoitava kosmetologi sinun ihosi nähtyään. Yleispätevänä hoitona voimme kuitenkin suositella täydellistä kasvohoitoa, joka sisältää alkupuhdistuksen, kuorinnan, varsinaisen ihonpuhdistuksen tai timanttihionnan, kasvohieronnan ja naamion. Se on aina varma valinta ja sen puitteissa voidaan ja ehditään tehdä vaikka mitä, myös vaihtamaan hoito vaikka lennossa toiseen hoitoon, jos ihon tarve niin vaatii. Mutta kuten sanottu, juuri Sinulle sopiva kasvohoito selviää parhaiten vasta, kun hoitava kosmetologi näkee Sinut.

Arvista:
Mikään konsti ei ole varmaa arpien pois saamiseksi. Millään hoidolla ei voida luvata varmaa arpien pois saamista. Arpia voidaan yrittää hioa, madaltaa ja silottaa ja varmaa on, että timanttimikrohionta tai  kemiallinen kuorinta eivät ainakaan arpia pahenna. Mutta arpien pois saamista niillä tai millään muullakaan hoidolla ei voida luvata. Timanttimikrohionta ja kemiallinen kuorinta vaikuttavat varmasti suotuisasti arpiin, mutta kuinka radikaalisti ne toimivat, sitä ei etukäteen pysty kukaan sanomaan. Mitä tuoreempina arpia aletaan hoitamaan, sitä paremmat mahdollisuudet niiden parantumiseen on vaikuttaa.

Pigmenttihäiriöistä, aknesta, epäpuhtauksista, rypyistä ja juonteista:

Pigmenttihäiriöihin, akneen, miliumeihin ja muihin epäpuhtauksiin, kuin myös ryppyihin ja juonteisiin, pätee täsmälleen samat lainalaisuudet, kuin arpiin. Erilaisia, erittäin tehokkaitakin hoitoja, on meillä tarjolla pilvin pimein. Mutta kuinka hyvin ne toimivat juuri sinun yksilölliseen ja ainutlaatuiseen ihoosi, sen näkee vain hoitoja kokeilemalla ja useimmiten vielä sarjahoidoilla.

Sananen ihon kotihoidosta ja kotihoitotuotteista:

Ihon kotihoitoa voisi verrata lenkkeilyyn: jos käyt 1-2 kertaa vuodessa lenkillä, et voi odottaa tuloksia kuntosi paranemisessa tai kehosi kiinteytymisessä, sillä toki ymmärrät säännöllisyyden merkityksen tässä yhteydessä. Tuloksia tulee vain säännöllisellä lenkkeilyllä. Ihonhoitoa voisi verrata myös hampaiden hoitoon: jos käyt hammaslääkärillä 1-2 kertaa vuodessa ja lopun ajan jätät hampaasi hoitamatta, niin tiedät varmasti, että tällaisella hoidolla eivät hampaasi pysy kunnossa. Hampaat on pestävä päivittäin kahdesti päivässä, muuten hoidon laiminlyönti näkyy hampaidesi kunnossa nopeasti.

Ihon hoitoon pätee täsmälleen sama sääntö: tehokas kotihoito päivittäin, aamuin illoin, oikeilla tuotteilla, antaa sinulle ihonhoidollisesti parhaat tulokset. Kasvohoito silloin tällöin on hyvä lisä, mutta se ei ole ihmeitä tekevä taikatemppu, joka pelastaisi muuten vähäiselle hoidolle jääneen ihon. Meiltä saat heti ensimmäisen hoitosi yhteydessä tarvittaessa kirjalliset kotihoitotuotesuositukset mukaasi, joten umpimähkään ei kannata -eikä tarvitse- kempparihyllyjen väliin lähteä yksin tuotteita valitsemaan. Saat aivan varmasti kaiken tarvitsemasi meiltä ja lisäksi ammattilaisen opastuksen kaupan päälle. Kuuntele siis, mitä kosmetologisi sinulle kertoo. Hän ajattelee aidosti ihosi parasta.

Lopuksi:

Suosittelemme sinua rohkeasti varaamaan ajan kasvohoitoon, aluksi vaikka meidän ”täydelliseen kasvohoitoomme”. Hoitavan kosmetologin kanssa voitte sitten heti hoitoaikasi alkajaisiksi valita sinulle parhaiten sopivan kasvohoidon sen perusteella, miltä ihosi juuri nyt näyttää ja mitä kosmetologisi siihen suosittelee.

Kasvohoito ei ole taikatemppu

Kasvohoidoissa on hyvä muistaa, että juonteet, rypyt, epäpuhtaudet, arvet, maksaläiskät ja muut ihon virheet ja epätasaisuudet eivät ole tulleet sinne yhdessä yössä. Tästä syystä niiden hävittäminen sieltä ei myöskään onnistu käden käänteessä, jos koskaan.

Juonteet ja rypyt kuuluvat ikääntymiseen. Niiden syntyä voidaan pyrkiä hillitsemään, mutta niiden syntyä ei pystytä estämään. Ikääntymisen merkkien syntymisessä tärkeintä on merkkien synnyn ennaltaehkäiseminen ja tähän auttaa säännöllinen ihonhoito hyvillä ihonhoitotuotteilla. Jos olet tehnyt valinnan nauttia auringonsäteistä kasvoillasi aina ilman asianmukaisia suojakertoimia, on ihosi valovanheneminen varmaa ja nopeaa. Aurinko aiheuttaa myös helposti erilaisia pigmenttihäiriöitä, kuten hyperpigmentaatiota, joka kansanomaisemmin tunnetaan nimellä maksaläiskä. Näitä tapahtumia ei kosmetologi enää pysty korjaamaan. Aurinko on ihon vanhentaja numero yksi, eikä auringon vaikutus ihoon ole kasvohoidolla enää kumottavissa.

Ihon tehtävä on erittää talia, joka voitelee ihon notkeaksi ja pitää sen vettähylkivänä. Iho erittää talia jatkuvasti ja vaikka ihoa kuinka hoitaa ja puhdistaa, on ihohuokosissa aina enemmän tai vähemmän talia. Tali suojaa ihoa, joka taas puolestaan suojaa koko elimistöä. Tali- ja hikirauhaset myös poistavat ihosta kuona-aineita. Mikään kasvohoito tai ihonpuhdistus ei poista kaikkea talia ja kaikkia mustapäitä ihosta. Ihohuokosia on kasvoilla satojatuhansia. Niitä ei yhden kasvohoidon aikana ole mahdollista 100% tyhjentää. Kasvohoidon jälkeen ei siis kannata mitata hoidon onnistumista sillä, näkyykö suurentavasta peilistä vielä ihossa talia tai mustapäitä. Vastaus on aina: kyllä näkyy.

Kasvohoito ei ole taikatemppu, joka häivyttää eletyn elämän jäljet ihosta tai lakkauttaa ihon normaalit toiminnot ihonpuhdistuksen nimissä. Edellä mainituista syistä juonteet tai mustapäät ihossa vielä kasvohoidon jälkeenkin eivät ole reklamaatioon tai kaupanpurkuun oikeuttava tekijä.

Allergioista ja herkistysmisreaktioista
Kaikki Kauneuskeskus Fenixissä tehtävät hius- ja kauneudenhoitoalantyöt tehdään asiakkaan itse tilaamana, asiakkaan luvalla ja asiakkaan omalla vastuulla.

Koulutettuina hius- ja kauneusalan ammattilaisina teemme kaikki työt mahdollisimman turvallisilla ammattituotteilla, luottaen asiakkaan antamaan informaatioon koskien allergioita, herkistymisiä tai muita aiemmin aiheutuneita reaktioita muista käytetyistä tuotteista, aineista tai tehdyistä hoidoista.

Kaikki käyttämämme tuotteet ovat kosmetiikkaa eli kemikaaleja ja kaikki ihokosketuksissa olevat kemikaalit voivat aiheuttaa ihmiselle herkkyys- tai allergisen reaktion. Kaikki kemikaalit ovat vieraita aineita ihmiskeholle ja kukin keho reagoi niihin eri tavalla. Allergisen reaktion sattuessa on oireista riippuen hakeuduttava lääkärin hoitoon tai lievemmissä tapauksissa vähintään konsultoitava apteekin henkilökuntaa allergialääkityksen osalta.

Ihminen voi olla allerginen kaikelle. Allergisoivia tai herkistäviä kemikaaleja voivat olla mm. iholle tarkoitettu kosmetiikka (pesuaineet, voiteet, seerumit), pyykinpesuaineet, hiuksille tarkoitettu kosmetiikka (pesu-, hoito- ja muotoilutuotteet), suuhygienia-aineet, meikit, hajuvedet jne. Jos on herkistynyt yhdelle aineelle – on herkistynyt tuhannelle muullekin. Allergisoiva aine on aina jokin tuotteen sisältämä raaka-aine, ei itse tuote. Näin ollen allergisen reaktion aiheuttavat kaikki sellaiset tuotteet, jotka sisältävät kyseistä allergisoivaa raaka-ainetta.

Allergiat ja herkkyydet eivät näy päällepäin, eikä allergisia reaktioita ei voi ennustaa. Jos allerginen reaktio tulee, se ei ole tekijän tai tehdyn työn vika. Allergian aiheuttaja on jonkin työssä käytetyn tuotteen sisältämä jokin raaka-aine, joka ei juuri asiakkaan iholle sovi. Tätä ei voi etukäteen tietää, eikä ennustaa ja siten sitä ei voi myöskään estää tapahtumasta. Allergia on elimistön epätarkoituksenmukainen immunologinen- eli torjuntareaktio ympäristön aineita vastaan. Hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilainen ei voi olla vastuussa tästä.

Kaikissa kemikaaleissa on allergisen reaktion riski ja asiakkaana otat tietoisesti tämän riskin. Edellä mainituista syistä allerginen reaktio ei ole reklamaatioon tai kaupanpurkuun oikeuttava tekijä.

Opiskelijat ovat siirtyneet viettämään koulujen lukuvuosiaikataulun mukaista kesälomaa ja palaavat työssäoppimisjaksoilleen jälleen elokuun alkupuolella.

Mikäli opiskelijahoitolan lahjakorttinne vanhenee kesä-heinäkuun aikana, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 050 540 6544 tai sähköpostitse info@fenixbeautyacademy.fi

The students are on their summer holidays, as part of the school semester schedule, and they will return to their training periods again in early August.

If your student salon gift card expires during the June-July period, please contact our customer service team on 050 540 6544 or email info@fenixbeautyacademy.fi