Hoitoihin valmistautuminen

Suosittelemme tutustumaan hoitoon valmistautumisohjeisiin huolella, jo hyvissä ajoin ennen hoitoon saapumista. Hoitoon valmistautuminen edesauttaa hoidon onnistumista ja toivottua lopputulosta.

Huomioithan myös kotihoito-ohjeet, jotka olemme keränneet tänne juuri sinua varten. Huolellinen kotihoito on kaikessa kauneudenhoidossa tärkeää ja kotihoito-ohjeita kannattaakin aina noudattaa hoitotuloksen vaikutusten jatkumiseksi vielä hoitolakäynnin jälkeenkin.

Kosmetologi hoitaa vain tervettä ihoa, lääkäri hoitaa sairasta ihoa. Tämä on poikkeuksetta ollut kosmetologikoulujen ensimmäisiä oppeja kautta aikojen. Kosmetologi voi puhdistaa, hoitaa ja kosteuttaa ihoa, mutta sairasta ihoa kosmetologi ei voi parantaa.

Kosmetologi ei ole lääkäri
Akneihoa tai muuten epäpuhdasta ihoa voidaan kosmetologisilla hoidoilla puhdistaa ja kosteuttaa ja pyrkiä hoitamaan ihoa muuten parempaan kuntoon. Sen sijaan aknea, rosaceaa tai muuta ihosairautta ei voida kauneushoitolassa parantaa, eli sairautta ei saada ihosta kosmeettisilla hoidoilla pois. Kosmetologi ei parana sairauksia, vaan siihen tarvitaan aina lääkärin vastaanotto. Iho-ongelmat ovat usein niin kinkkisiä, että ihotautilääkäreilläkin on vaikeuksia tehdä varmoja diagnooseja ja löytää oikeita lääkkeitä epäselviin iho-ongelmiin. Siksi ei ole perusteltua odottaa kosmetologin parantavan jotakin sellaista, mihin lääketiedekään ei pysty tarjoamaan varmaa vastausta.

Kosmetologi ei ole taikuri
Kosmetologisissa hoidoissa on aina tarpeen pitää realismi mukana hoitotuloksia odottaessa. Pahoin halkeilleet, kuivat ja känsäiset jalat, tai vaikka hyperpigmentoituneet maksaläiskäiset kasvot, vaativat aina useita hoitokertoja ja säännöllistä kotihoitoa ja silloinkin parhaimmillaan voimme luvata vain vaikuttaa suotuisasti ihon kuntoon. On perusteetonta ja epärealistista odottaa kosmetologilta taikatemppua, jolla iho saadaan yhdellä hoidolla rypyttömäksi, sileäksi, epäpuhtauksista vapaaksi tai muuten virheettömäksi. Liian suurilla odotuksilla varustettuna jää hoidoista varmasti pettynyt tunnelma ja paha maku suuhun.

Ihonhoito on maraton, ei pikajuoksu
Ihonhoito vaatii pitkäjänteistä päivittäistä säännöllistä toimintaa ja sitoutumista kotihoitoon oikeanlaisilla tuotteilla. Hampaatkin täytyy harjata päivittäin ja mielellään kahdesti päivässä. Eivät hampaatkaan pysy kunnossa, jos ainoa niihin kohdistuva hoitotoimenpide on hammaslääkäri kerran vuodessa.

Kaikki Kauneuskeskus Fenixissä tehtävät hius- ja kauneudenhoitoalantyöt tehdään asiakkaan itse tilaamana, asiakkaan luvalla ja asiakkaan omalla vastuulla.

Käytämme turvallisia ammattituotteita
Koulutettuina hius- ja kauneusalan ammattilaisina teemme kaikki työt mahdollisimman turvallisilla ammattituotteilla, luottaen asiakkaan antamaan informaatioon koskien allergioita, herkistymisiä tai muita aiemmin aiheutuneita reaktioita muista käytetyistä tuotteista, aineista tai tehdyistä hoidoista.

Kaikki kosmetiikka on kemikaaleja
Kaikki käyttämämme tuotteet ovat kosmetiikkaa eli kemikaaleja ja kaikki ihokosketuksissa olevat kemikaalit voivat aiheuttaa ihmiselle herkkyys- tai allergisen reaktion. Kaikki kemikaalit ovat vieraita aineita ihmiskeholle ja kukin keho reagoi niihin eri tavalla. Allergisen reaktion sattuessa on oireista riippuen hakeuduttava lääkärin hoitoon tai lievemmissä tapauksissa vähintään konsultoitava apteekin henkilökuntaa allergialääkityksen osalta.

Kaikelle voi allergisoitua
Ihminen voi olla allerginen kaikelle. Allergisoivia tai herkistäviä kemikaaleja voivat olla mm. iholle tarkoitettu kosmetiikka (pesuaineet, voiteet, seerumit), pyykinpesuaineet, hiuksille tarkoitettu kosmetiikka (pesu-, hoito- ja muotoilutuotteet), suuhygienia-aineet, meikit, hajuvedet jne. Jos on herkistynyt yhdelle aineelle – on herkistynyt tuhannelle muullekin. Allergisoiva aine on aina jokin tuotteen sisältämä raaka-aine, ei itse tuote. Näin ollen allergisen reaktion aiheuttavat kaikki sellaiset tuotteet, jotka sisältävät kyseistä allergisoivaa raaka-ainetta.

Allergia ei näy etukäteen
Allergiat ja herkkyydet eivät näy päällepäin, eikä allergisia reaktioita ei voi ennustaa. Jos allerginen reaktio tulee, se ei ole tekijän tai tehdyn työn vika. Allergian aiheuttaja on jonkin työssä käytetyn tuotteen sisältämä jokin raaka-aine, joka ei juuri asiakkaan iholle sovi. Tätä ei voi etukäteen tietää, eikä ennustaa ja siten sitä ei voi myöskään estää tapahtumasta. Allergia on elimistön epätarkoituksenmukainen immunologinen- eli torjuntareaktio ympäristön aineita vastaan. Hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilainen ei voi olla vastuussa tästä.

Kaikessa on allergisoitumisen riski
Kaikissa kemikaaleissa on allergisen reaktion riski ja asiakkaana otat tietoisesti tämän riskin. Edellä mainituista syistä allerginen reaktio ei ole reklamaatioon tai kaupanpurkuun oikeuttava tekijä.

Valmistautuminen

 • Jos mahdollista, tule jalkahoitoon ilman kynsilakkaa.
 • Kerrothan sinua hoitavalle kosmetologille, mikäli sinulla on diabetes, verenkiertohäiriöitä jaloissa, suonikohjuja tai vaikeita iho- tai kynsimuutoksia.

Kotihoito
Kosmetologin tekemä jalkahoito on esteettinen jalkahoito, joka pehmittää ja poistaa kovettumia ja luo pohjan helpommalle jalkojen kotihoidolle. Paksun kuivan sarveistuneen kerrostuman poistaminen helpottaa jalkavoiteiden imeytymistä ja saa näin jalat pysymään pidempään pehmeinä ja ihon kosteutettuna. Kosmetologi levittää aina hoidon päätteeksi jalkoihin erittäin paksun ja kosteuttavan, nimenomaan jalkojen iholle tarkoitetun voiteen. Mikään hoito ei kuitenkaan kosteuta jalkojen ihoa pysyvästi, sillä se on valitettavasti mahdotonta. Jalkoja tulisikin siksi hoitaa päivittäin jalkavoiteella, mikäli ihon toivotaan säilyvän pehmeänä pysyvästi. Kynsinauhoihin tulisi käyttää kynsinauhaöljyä tai -voidetta.

Kuten mikä tahansa hoito, myöskään jalkahoito ei ole taikatemppu, jolla jalat loihditaan uusiksi yhden tunnin hoidon aikana. Pahoin kovettumaiset, känsäiset, kuivat tai halkeilleet jalat eivät tule kuntoon yhdellä tai kahdella hoitokerralla, vaan jalkojen hoito on pitkällinen prosessi, joka voi vaatia useita jalkahoitokäyntejä ja vähintään säännöllistä kotihoitoa.

Jalkojen iho tarvitsee aina säännöllistä kotihoitoa, mikäli jalkojen toivotaan säilyvän pysyvästi pehmeinä ja kosteutettuina. Jalkahoito on ensiapu ja lähtölaukaus, jonka jälkeen pysyviä tuloksia voidaan saada vain päivittäisellä ylläpitohoidolla.

Kynsien lakkauksesta
Huomioithan, että Kauneuskeskus Fenix ei ole vastuussa kynsien lakkauksesta jalkahoidosta lähtemisen jälkeen. Sukkien ja kenkien laittaminen tuoreen lakan päälle saa lakkauksen helposti menemään pilalle.

Kasvohoidoissa on hyvä muistaa, että juonteet, rypyt, epäpuhtaudet, arvet, maksaläiskät ja muut ihon virheet ja epätasaisuudet eivät ole tulleet sinne yhdessä yössä. Tästä syystä niiden hävittäminen sieltä ei myöskään onnistu käden käänteessä, jos koskaan.

Valmistautuminen

 • Jos mahdollista, tule kasvohoitoon meikittä. Jos tulet meikissä, ei sekään haittaa. Tällöin osa kasvohoidon ajasta vain kuluu meikin poistamiseen, ei sen kummempaa.

Juonteet, rypyt, aurinko ja SPF
Juonteet ja rypyt kuuluvat ikääntymiseen. Niiden syntyä voidaan pyrkiä hillitsemään, mutta niiden syntyä ei pystytä estämään. Ikääntymisen merkkien syntymisessä tärkeintä on merkkien synnyn ennaltaehkäiseminen ja tähän auttaa säännöllinen ihonhoito hyvillä ihonhoitotuotteilla. Jos olet tehnyt valinnan nauttia auringonsäteistä kasvoillasi aina ilman asianmukaisia suojakertoimia, on ihosi valovanheneminen varmaa ja nopeaa. Aurinko aiheuttaa myös helposti erilaisia pigmenttihäiriöitä, kuten hyperpigmentaatiota, joka kansanomaisemmin tunnetaan nimellä maksaläiskä. Näitä tapahtumia ei kosmetologi enää pysty korjaamaan. Aurinko on ihon vanhentaja numero yksi, eikä auringon vaikutus ihoon ole kasvohoidolla enää kumottavissa.

Ihon tehtävät
Ihon tehtävä on erittää talia, joka voitelee ihon notkeaksi ja pitää sen vettähylkivänä. Iho erittää talia jatkuvasti ja vaikka ihoa kuinka hoitaa ja puhdistaa, on ihohuokosissa aina enemmän tai vähemmän talia. Tali suojaa ihoa, joka taas puolestaan suojaa koko elimistöä. Tali- ja hikirauhaset myös poistavat ihosta kuona-aineita. Mikään kasvohoito tai ihonpuhdistus ei poista kaikkea talia ja kaikkia mustapäitä ihosta. Ihohuokosia on kasvoilla satojatuhansia. Niitä ei yhden kasvohoidon aikana ole mahdollista 100% tyhjentää. Kasvohoidon jälkeen ei siis kannata mitata hoidon onnistumista sillä, näkyykö suurentavasta peilistä vielä ihossa talia tai mustapäitä. Vastaus on aina: kyllä näkyy.

Kasvohoito ei ole taikatemppu
Kasvohoito ei ole taikatemppu, joka häivyttää eletyn elämän jäljet ihosta tai lakkauttaa ihon normaalit toiminnot ihonpuhdistuksen nimissä. Edellä mainituista syistä juonteet tai mustapäät ihossa vielä kasvohoidon jälkeenkin eivät ole reklamaatioon tai kaupanpurkuun oikeuttava tekijä.

Huollata geelilakkauksesi ammattilaisella eli kynsimuotoilijalla 3‐5 viikon välein. Vaikka kyntesi olisivatkin vielä hyvässä kunnossa, on ne huollettava kynnen kasvun vuoksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Säännöllisillä huolloilla geelilakkauksesi pysyy jatkuvasti kauniina.

Kotihoito

 • Älä revi tai nypi kynsiäsi, kynsinauhoja tai geelilakkaa.
 • Älä käytä kynsiäsi milloinkaan työvälineinä.
 • Ole varovainen nappuloiden ja painikkeiden kanssa: käytä sormen niveltä tai muuta apuvälinettä, kuten kynää.
 • Käytä suojakäsineitä, kun kyntesi tai kätesi ovat alttiina lialle tai kemikaaleille (esim. kotitöissä)
 • Muista hyvä käsihygienia: harjaa kynnen aluset, käytä laadukasta käsipesuainetta ja desinfioi kädet ja kynnet tarvittaessa.
 • Älä viilaa kynsiäsi. Kynnen kärki on sinetöity lakalla geelilakan pysyvyydeksi. Kärkisinetin rikkominen poistaa lakkauksen sulun ja tällöin lakkauksen irtoaminen kärjestä on todennäköistä.
 • Käytä kynsinauhaöljyä.

Valmistautuminen

 • Anna ihokarvojesi kasvaa vähintään 5 mm pituisiksi.
 • Älä käytä kosteusvoidetta sokeroitavalla alueella vuorokauteen.
 • Älä kuori ihoa sokeroitavalta alueelta vuorokauteen.
 • Älä sheivaa sokeroitavaa aluetta ainakaan 14 vuorokauteen.

Kotihoito

 • Vältä saunaa ja urheilua (hikoilua) 12 tuntia.Jos sinulta on poistettu kainalokarvat, vältä deodorantin käyttöä 12 tuntia.
 • Jos sinulta on poistettu kasvokarvoja, vältä tukkivia meikkiaineita 12 tuntia
 • Muista välttää aurinkoa (solarium) samana päivänä ja suojata iho auringolta seuraavana päivänä.
 • Muista kosteuttaa ja kuoria ihoasi säännöllisesti, näin estät tehokkaasti sisäänkasvaneet karvat.
 • Ihoa ei saa raapia tai hangata hoidon jälkeen.
 • Vältä tiukkoja, hankaavia vaatteita heti hoidon jälkeen.
 •  

Opiskelijat ovat siirtyneet viettämään koulujen lukuvuosiaikataulun mukaista kesälomaa ja palaavat työssäoppimisjaksoilleen jälleen elokuun alkupuolella.

Mikäli opiskelijahoitolan lahjakorttinne vanhenee kesä-heinäkuun aikana, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 050 540 6544 tai sähköpostitse info@fenixbeautyacademy.fi

The students are on their summer holidays, as part of the school semester schedule, and they will return to their training periods again in early August.

If your student salon gift card expires during the June-July period, please contact our customer service team on 050 540 6544 or email info@fenixbeautyacademy.fi